Pionieren in Moerwijk

Kerk-zijn zonder angst BETTELIES WESTERBEEK Mw. A.E. Westerbeek is als missionair pionier verbonden aan de Marcuskerk in Den Haag Als ik het hek van onze buurttuin open doe, zitten we een halfuur later met een groep buren aan de picknicktafel thee te drinken en te kletsen. Vrouwen met een hoofddoek, kinderen die naar een Islamitische school gaan tussen christenen en mensen die in niets anders geloven dan zichzelf. Onze gesprekken gaan vooral over de dagelijkse dingen van het leven. Relaties, kinderen, geldzorgen en zieke familieleden. Een vrouw vertelt over haar moeder die in Marokko op sterven ligt en waar ze niet naar toe kan. Als we afscheid nemen zeg ik haar dat ik voor moeder zal bidden; dat vindt ze goed en ze belooft ook voor mij te bidden als ik het nodig heb. Die avond kleurt h
Schrijf u in of log in om de rest van dit artikel te lezen.